30 januari 2015

Excellentie



Deze week was het zover. Zijne Excellentie Mark Rutte, onze premier, was opnieuw naar de bekendmaking én uitreiking van de predicaten excellentie gegaan voor het onderwijs. Het gaat dan om scholen voor PO en VO. Deze keer was de plaats van handeling de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.



VCO had twee scholen aangemeld voor dit predicaat of liever en beter geformuleerd; twee scholen hadden zichzelf aangemeld. Twee scholen vonden het de moeite waard om van een jury te horen hoe ze er voor staan. Voor CBS Anna van Buren was het de derde keer en bijna voorspelbaar. Voor de derde keer excellente school. Daarbij past opnieuw een van harte gefeliciteerd.



Ook CBS Het Sterrenpalet uit Eibergen had zich aangemeld. Na het bezoek van de jury kwam er een prachtig rapport. Er waren veel lovende woorden voor de school. De jury schreef: ”We zijn onder de indruk van wat er allemaal op deze school gebeurt”. Deze school kreeg net niet het predicaat, maar we gaan deze school zelf een predicaat geven, nl; “op weg naar een excellente school”. Ook voor deze school een hartelijke gelukwens.



Ik vind het fantastisch dat we nu ook scholen excellent kunnen gaan noemen en dat we niet alleen bezig zijn met voorkomen dat scholen door een ondergrens heen zakken, maar dat we naar omhoog kijken: “Mag het een onsje méér zijn?”



Overigens hebben we binnen VCO nog wel meer scholen waar we het predicaat excellent op zouden willen plakken.

Jenne Wierstra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten